Bi kitajsko za kosilo? Ni treba, da greste v restavracijo. Piščanec, posut s sezamom, z rižem in brokolijem je odlična alternativa. Jed ima zelo malo maščob, a je sladka, kisla in malo pekoča. Odlična kombinacija okusov.
SESTAVINE (za 2 obrok):
- Rjavi riž (100 g)
- Brokoli (250 g)
- Piščančja prsa (300 g)
- Med (25 g)
- Soja omaka (25 g)
- Voda (45 g)
- Koruzni škrob (5 g)
- Ingver (po okusu)
- Rdeči poper, zdrobljen (po okusu)
- Sezam (ena žlica, 10g)
NAVODILA:
- Rjavi riž skuhajte po navodilih.
- Med tem, ko se riž kuha, narežite brokoli na manjša drevesca in jih kuhajte v reli vodi 7 do 8 minut.
- Piščančja prsa narežite na male koščke in jih popečite v ponvi. Dodajte malo vode.
- Za omako, zmešajte skupaj: med, sojino omako, vodo, koruzni škorb, ingver in rdeč poper.
- Omako dodajte piščancu v ponvi in pustite, da se kuha 10 minut oziroma tako dolgo, da piščanec absorbira vso omako.
- Posujte s sezamom, in vse skuapj postrezite na krožniku.
- Dober tek!