Kosilo: Piščanec s špinačo in mocarelo

15. oktober 2020

🔥 280 Kcal ⏱ 30 min 👨‍🍳 enostavno

Piščančja prsa, polnjena s špinačo in mocarelo, so okusen obrok z malo maščobe. Polnilo pipravite hitro in enostavno, drobtine pa poskrbijo, da bo piščanec okusen in hrustljav.

SESTAVINE (za 2 obroka):
  • 2x piščančja prsa (300g)
  • mocarela, low fat (63g)
  • 1/2 jajca 
  • drobtine (20g)
  • sveža špinača (200g)
  • sol in poper (po okusu)
NAVODILA:
  1. Špinačo kuhajte v slani vodi 2 minuti.
  2. Nato jo osušite in narežite na majhne koščke.
  3. Piščančja prsa umijte, jih dobro posušite in zarežite po sredini, da naredite prostor za polnilo.
  4. Mocarelo narežite na koščke in skupaj s špinačo napolnite piščančja prsa.
  5. Jajce umešajte v posodo. Vanjo potopite prsa, nato jih posujte z drobtinami. Prsa položite na peke papir.
  6. Piščanca pečite 25 minut na 175 stopinjah C.
  7. Uživajte!

KALORIČNA SESTAVA (za 1 obrok):

  • 280 kalorij
  • 44,4 g beljakovin
  • 9,3 g ogljikovih hidratov
  • 5,3 g maščob