Telefon

031 316 034 - Tomaž

Email naslov

Na poti do zadovoljnih zaposlenih in še boljših poslovnih rezultatov, vas loči neobvezujoč 15 minutni posvet.

Kako podpreti željo zaposlenih po zdravem načinu življenja?

7. september 2020

Kako ustvariti odličen prostor za delo?

Nekoč je bilo morda dovolj, dobra plača, naziv in kakšno priznanje.

Toda narava dela se je spremenila. V zadnjem desetletju nam je tehnološki napredek omogočil delo ob vseh urah. Obkroženi smo z napravami, zaradi katerih se vse zdi nujno, hkrati nas te naprave še zmedejo in prispevajo k stresu. In postali smo bolj sedeči, saj so naloge, ki zahtevajo gibanje, tiho izginile.

Vse več podjetij spoznava, da je pomoč zaposlenim pri ohranjanju dobrega počutja bistvena sestavina za ustvarjanje uspešnega delovnega mesta. Številni izvajajo korake, ki presegajo običajne programe za spodbujanje dobrega počutja zaposlenih.

Znanstveno podprte dobre prakse na delovnem mestu
  1. Izboljšati telesno kondicijo. Številne študije so pokazale neposredno povezavo med telesnim gibanjem in duševnim zdravjem. Imamo jasne dokaze, da redna vadba izboljšuje koncentracijo, spomin in ustvarjalnost – da ne omenjam dviga razpoloženja.
  2. Mnoga podjetja svojim zaposlenim ponujajo dostop do telovadnic, nekatera podjetja so svojim zaposlenim kupila kolesa. A ob tem ne smemo pozabiti na naravo dela, ki od zaposlenih zahteva urejen videz in higieno. Še pred kratkim so bili tuši  in osebne omarice na delovnem mestu nekaj nenavadnega. Ko pa upoštevate nesporne koristi vadbe v delovnem času, obvladovanja stresa in produktivnosti, je le vprašanje časa, kdaj bo več podjetji sledilo temu trendu. Obstajajo tudi ugodnejše, a prav tako učinkovite metode. Na primer, v enem podjetju ponujajo zaposlenim, ki hodijo v službo peš, bon za 120 dolarjev, ob nakupu novih čevljev. Sorazmerno poceni način sporočanja, da vadba ni samo cenjena – ampak je tudi nagrajena.
  3. Poskrbite za zdravo prehrano. Nedvomno je dostop do nezdrave hrane lažji in enostavnejši. Ob tem večina podjetji redko poskrbi za hrano zaposlenih, ko pa je hrana zagotovljena, je pogosto nezdrava – pica ali krofi. Jasno je, da zagotavljanje zdravih, pripravljenih obrokov ni mogoče v marsikateri pisarni. Ob tem je zdrava hrana še dražja, zahteva načrtovanja in zahteva prostor. A če podjetja svojim zaposlenim ponudijo prigrizke, kot so oreščki, sadje in zelenjava, to ni nikoli slaba naložba.

Raziskave kažejo, da nam zdrava hrana daje dovolj energije in ob tem omogoča bolj produktivno opravljanje dela. Uživanje sadja, na primer dviguje razpoloženje in ustvarjalnost, saj telesu zagotavlja hranljive snovi, ki jih potrebujejo za proizvodnjo dopamina – nevrotransmiterja, ki igra ključno vlogo pri izkušnji radovednosti in motivacije.

Pametna podjetja, kot je recimo Danone, zaposlenim zagotavljajo brezplačno sadje, solate in jogurte, hkrati pa v menzah zaračunavajo več za manj zdrave alternative. L’Oréal ponuja samo zdravo prehrano in v celoti odpravlja nezdrave prigrizke.

Podjetja brez menz lahko enako razmišljajo tudi pri svojih prodajnih avtomatih, tako da ponudijo zdravo hrano – in jo prodajajo s popustom. Lahko pa sledijo zgledu podjetja Cassaday and Company, podjetja za finančno načrtovanje v Virginiji, ki v pisarno dnevno pošilja sadje.

Spodbujajte duševno rast.

Kot ljudje imamo psihološko potrebo po napredovanju. To velja za vse domene v življenju, še posebej pa to velja v službi. Najboljši smo takrat, ko nas čakajo izzivi in pridobivanje novih znanj. Nasprotno, ko se naš razvoj zaustavi nam je dolgčas in počasi odpovemo.

Kako podjetja poskrbijo, da zaposleni neprestano rastejo?

Square Root, programsko podjetje v Teksasu, recimo nudi vsakemu zaposlenemu proračun 3000 dolarjev za osebni razvoj, ki ga lahko porabijo tako, kot se jim zdi primerno.

Trend na delovnem mestu, ki je bil v zadnjih letih v porastu, ponuja neomejen dopust. Ideja je dobronamerna: podjetja, kot so Netflix, Evernote in Virgin, z odpravo letnih omejitev pooblaščajo svoje zaposlene, da po potrebi obnavljajo svojo mentalno energijo – ne glede na to, koliko dni so že bili na dopustu.

Toda takšen pristop ima tudi veliko kritikov in ne boste verjeli, kje je nastala težava. Odpravljanje predpisanega števila dni dopusta je privedlo do tega, da so si zaposleni dejansko vzeli še manj prostih dni. Brez določenega števila dni dopusta, namreč zaposleni težje presodijo, kaj je primerno. Prav tako je lažje preložiti dopust, če ni letnega roka, ki omejuje, do kdaj morate dopust porabiti.

V podjetjih, ki skrbijo za inteligentna delovna mesta se zavedajo, da oddih ni luksuz. Tisti, ki so resnično zainteresirani za preprečevanje izgorelosti in spodbujanje produktivnosti, so našli koristno alternativo neomejenim počitnicam: določiti določeno število počitniških dni in spodbuditi ljudi, da jih dejansko uporabljajo.

Med prvimi, ki sprejemajo ta pristop, je korporacija RAND, ki delavcem izplačuje majhen dodatek za odhod na dopust: ja, v dneh, ko so zaposleni na dopustu, zaslužijo več, kot takrat, ko so v službi.

Koristna (in bistveno cenejša) alternativa temu pristopu je praksa ameriškega potovalnega združenja, da pripravi letno tombolo za 500 dolarjev. Za izpolnitev pogojev je potrebna le ena zahteva: zaposleni morajo porabiti ves dopust v preteklem letu.

Narava dela se spreminja. Velike organizacije vedo, da je delo veliko več od tistega, ki ga počnemo med 9. in 5. uro. Gre za življenje, kjer se um, telo in duh enako hranijo

Odpravljanje predpisanega števila dni dopusta je privedlo do tega, da so si zaposleni dejansko vzeli še manj prostih dni. Brez določenega števila dni dopusta, namreč zaposleni težje presodijo, kaj je primerno. Prav tako je lažje preložiti dopust, če ni letnega roka, ki omejuje, do kdaj morate dopust porabiti.